Herinneringen liggen in elke cel van ons lichaam opgeslagen.
Herinneringen liggen in elke cel van ons lichaam opgeslagen.

NEI-therapie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het helpt om jouw linker- en rechter­hersen­helft samen te laten werken om onverwerkte en belemmerende emoties los te kunnen laten. Door middel van de biotensor maak ik contact met jouw onder­bewustzijn. Een biotensor is een energetisch meet­instru­ment die een verstoring in jouw energie­veld kan meten. Als iets kloppend is, stroomt de energie en ontstaat er een ‘JA’ beweging. Indien iets niet klopt, stopt de energie met stromen en ontstaat er een ‘NEE’ beweging.

Alle onverwerkte emoties en trauma’s blijven aanwezig in ons lichaam, totdat we ervoor kiezen om deze te verwerken. Daarbij kan het ook gaan om emoties en trauma’s die overgenomen zijn vanuit vorige generaties of vorige levens. Als de onverwerkte emoties en trauma’s zich op blijven stapelen, belemmerd het ons steeds meer om vrijuit te kunnen leven. We zullen belemmeringen gaan ervaren in de vorm van mentale en/of fysieke klachten.

Door te kiezen voor NEI-therapie, kunnen we deze onverwerkte emoties en trauma’s opzoeken, waardoor we het los kunnen laten. Het is niet nodig om hier lange gesprekken over te voeren. Onze hersen­helften hebben er genoeg aan als de trau­matische gebeurtenis gespecificeerd wordt. Deze methode is dan ook geschikt voor mensen van alle leeftijds­categorieën.

Zoals hierboven te lezen is, kan NEI-therapie voor allerhande fysieke en/of mentale klachten ingezet worden. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in kinderwens consulten en alleengeboren tweeling/meerling problematiek. Hieronder ga ik daar wat verder op in.

Kinderwens

1 op de 6 stellen heeft problemen om zwanger te kunnen worden. Bij 20% daarvan kan geen medische oorzaak gevonden worden. In een kinderwens consult gaan we kijken welke emotionele blokkades er aanwezig zijn bij de moeder, vader en het ongeboren kindje. Deze zullen we in het consult loskoppelen, waardoor deze emotionele blokkades geen belemmering meer zullen vormen om zwanger te kunnen worden.

Alleengeboren tweeling

1 op de 10 zwangerschappen start als tweeling/meerling. Bij veel van deze zwangerschappen blijft er maar 1 vruchtje leven, de andere vruchtjes sterven dan in een vroeg stadium af. Voor de ouders blijft dit vaak ongemerkt, echter kan dit wel een grote impact hebben op het achtergebleven vruchtje. Na de geboorte zijn dit vaak baby’s die veel huilen, angstig zijn en moeilijk voeding tot zich kunnen nemen. Als volwassene kan het ook nog veel impact hebben als je nog niet bewust bent dat je een alleengeboren tweeling bent:

 • Je doet veel verschillende dingen tegelijk, omdat je het moeilijk vind om een keuze te maken. Echter vind je het wel lastig om de dingen ook af te maken.
 • Je bent perfectionistisch en wil altijd ‘beter’.
 • Je hebt duidelijke voorkeuren en kan daar erg uitgesproken over zijn.
 • Je karaktertrekken staan soms lijnrecht tegenover elkaar: perfectionistisch, maar toch slordig; verlegen, maar toch zoek je de aandacht op; uitgesproken mannelijke trekken als vrouw en vice versa.
 • Veel alleengeboren tweelingen zijn hoogsensitief en snel overprikkeld.
 • Je hebt het gevoel dat er wat mist en daar ben je onbewust naar op zoek.
 • Je ervaart een innerlijke onrust.
 • Je hebt het gevoel dat je niet voluit kan leven, mogelijk zou je je daar dan ook schuldig over voelen.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen.
 • Het gevoel dat je niets waard bent.
 • Je kan het gevoel hebben dat je niet op aarde hoort/wilt zijn.
 • Je bent bang om afgewezen te worden en vind het vanuit dit perspectief ook moeilijk om je aan iemand te binden.
 • Afscheid nemen is lastig.
 • Je voelt je futloos en hebt weinig energie.
 • Vitamine B12-tekort.
 • Hartkloppingen.
 • Trillingen.
 • Tandenknarsen/nagelbijten/duimen.
 • Nerveuze spijsverteringsstoornissen.
 • Doodsangst.
 • 2 verschillende kleuren ogen.

Veel mensen voelen zich al een stuk rustiger worden op het moment dat duidelijk wordt waar hun symptomen vandaan komen. Daarnaast gaan we tijdens een consult zorgen dat je weer in je eigen kracht kan gaan staan.

Hoe ziet een consult eruit?

Wanneer je bij mij in de praktijk komt voor een consult, wil ik graag weten waar ik je bij kan ondersteunen. Indien ik meer weet over jou en de klacht waarvoor je komt, ga ik contact maken met je onderbewustzijn. Allereerst controleer ik met de biotensor of jouw vitaminen/mineralen balans energetisch afdoende is om het consult te starten. Indien dit niet het geval is, heb ik een collectie vitaminen/mineralen preparaten die ik kan inzetten om deze balans ener­getisch te herstellen. Daarna controleer ik met de biotensor of jouw vochtbalans afdoende in balans is om de afvalstoffen die vrijkomen af te kunnen voeren. Indien dit niet het geval is, is het van belang om op dat moment wat te drinken. Vaak is het drinken wat ik je van tevoren aanbiedt om te drinken tijdens het consult al voldoende. Wanneer dit allemaal in balans is, gaan we nader bepalen met welke specifieke klacht we aan het werk mogen. Soms weet je dat als cliënt heel goed en soms is het nodig om met de biotensor te kijken of het probleem nog dieper ligt. Daarna starten we het consult met de invalshoek die we samen bepaald hebben en zal ik gedurende het consult steeds uitleggen wat er gebeurd en wat we gaan doen. Het gehele consult zal plaatsvinden terwijl we allebei op onze eigen plek zitten.